SIEŇ SLÁVY kuchárskeho cechu APROXIMA

img

Radi by sme sa s vami podelili o veľmi vzácnu udalosť v Aproxima kuchárskom tíme. Na jar 2019 sme slávnostne uviedli do Siene slávy kuchárskeho cechu dvoch ďalších našich vynikajúcich kuchárov. Sú to profesionáli, ktorí si ocenenie vďaka svojej vždy perfektne odvedenej práci jednoznačne zaslúžia.

     PETER MÓRO kuchár zo Skalickej prevádzky

     PETER MACEJKO  šéfkuchár v Kysuckom Novom Meste.



Naposledy sme do siene slávy uviedli šéfkuchára Jaroslava Kadlíčka ešte v roku 2017. Ako vidíte, nie je pravidlom, že každý rok automaticky „niekoho“ nominujeme a nakoniec vyberieme. Je to vždy iba na posúdení predchádzajúcej odvedenej práce, prístupu a celkového pôsobenia na pozícii kuchára. Výber je veľmi individuálny a presné pravidlá neexistujú. Nepíšu sa žiadne testy, nerobia sa skúšky z varenia. To predsa už dávno veľmi dobre vieme, že vynikajúco varia. To je základnou podmienkou. Hodnotia sa aj iné, osobné parametre. V tomto prípade ide o kuchárov, ktorí sú v našom tíme už veľmi dlho a určte ich aj vy dobre poznáte. Už sme o nich v časopise dávnejšie písali, tak aby sme sa neopakovali, pripomenieme iba základné informácie, ak by sa predsa len našiel niekto, kto ich nepozná. 


Peter Móro, kuchár závodnej reštaurácie prevádzky Schaeffler Skalica, pracuje v spoločnosti Aproxima už 15 rokov. Kuchárčine sa venuje celý svoj život a postupne stále viac svoje kuchárske umenie zdokonaľuje. Je to nie len poctivý kuchár, ale aj úžasný človek, ktorého určite aj osobne pozná veľa z vás. Jeho sviečkovú ochutnali mnohí na rôznych oslavách, svadbách, či iných akciách, ktorým sa veľmi rád venuje vo svojom voľnom čase. Keď stojí vo výdaji p.Móro, je vždy o zábavu postarané, a nikto neodíde bez toho, aby sa mu neprihovoril.

Peter Macejko, šéfkuchár závodnej reštaurácie prevádzky Schaeffler Kysuce, pracuje v našej spoločnosti viac ako 8 rokov. Len rok po nástupe, po preukázaní svojich profesionálnych kvalít, bol povýšený na pozíciu šéfkuchára. Je to pedant, ktorému veľmi záleží na spoločnom výsledku. Vedie tím kuchárov, ktorých sa snaží motivovať skôr pozitívne a vzájomnou spoluprácou. Rád sa vzdeláva a učí nové postupy vo varení, čo je tiež jednou z nepísaných, ale dôležitých podmienok udelenia tohoto špeciálneho ocenenia.

Obidvom oceneným kuchárom, v mene všetkých našich kolegov, ešte raz srdečne blahoželáme a prajeme im veľa ďalších úspešných rokov v našom tíme. A kto bude ďalší?

MENU NOVEJ GENERÁCIE

čítať viac

ŠÉFKUCHÁROM v kuchyni APROXIMA

čítať viac

Mojich 10 rokov v APROXIME

čítať viac

RECEPT Sous vide steak z krkovičky

čítať viac