RECEPT Sous vide steak z krkovičky na hubovom guláši s viedenskou cibuľkou

Zloženie uvádzame na jednu porciu. Množstvo si môžete prispôsobiť podľa toho, akú veľkú rodinu, či návštevu čakáte.

img

ZLOŽENIE:

  • 170g - Bravčová krkovička
  • 30g - Šampiňóny
  • 20g - Cibuľa
  • 100ml - Vývar
  • 50ml - Paradajkový pretlak
  • 5g - Mletá paprika červená
  • Cesnak, Majorán, Soľ, Čierne korenie, Hladká múka, Olej

POSTUP PRÍPRAVY:

Mäso nakrájame na 170g steaky. Posolíme, nakoreníme z oboch strán a dáme piecť. My odporúčame prípravu metódou SOUS VIDE, čo znamená, že mäso zavákuujeme (v domácich podmienkach môžete zabaliť do fólie) a pomaly pečieme pri nízkej teplote, v tomto prípade 8 hodín pri 80°C. Je to síce zdĺhavejšia, ale zato zdravá príprava jedál. Odmenou za dlhšie čakanie je zachovanie veľkého množstva živín a minerálov v surovine. Mäso zostáva šťavnaté, pokrmy si zachovajú svoju hmotnosť, typickú chuť, farbu a živiny.
Pred dokončením mäsa si pripravíme hubový guláš. Orestujeme cibuľu do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku, šampiňóny, cesnak a majoránku. Zmes zalejeme vývarom a necháme prevariť. Ku koncu ešte zahustíme zátrepkou a dochutíme soľou a čiernym korením. Poslednou bodkou celého jedla je cibuľka obalená v osolenej múke a osmažená do chrumkava.
Mäso servírujeme preliate gulášom a posypané viedenskou cibuľkou. Ako prílohu odporúčame podávať zemiakové pyré. Ale je možné vyskúšať aj iné prílohy, podľa toho, čo komu chutí viac.
Dobrú chuť!

MENU NOVEJ GENERÁCIE

čítať viac

ŠÉFKUCHÁROM v kuchyni APROXIMA

čítať viac

SIEŇ SLÁVY kuchárskeho cechu APROXIMA

čítať viac

Mojich 10 rokov v APROXIME

čítať viac