PLESOVÁ SEZÓNA 2018

img

Plesové obdobie začína spravidla hneď po Troch Kráľoch a končí sa „škaredou“ popolcovou stredou, kedy sa začína obdobie tzv. pôstu. Budúci rok pribudne v tomto období jeden voľný víkend. Preto ak patríte k plesovým nadšencom, a popritom dodržiavate aj pôst, budete mať o jednu príležitosť zúčastniť sa plesu naviac.
Náš cateringový tím mal víkendovú pohotovosť od začiatku januára až do polovice februára. Naše gastro pochúťky ste mohli ochutnať na všetkých významných plesoch a eventoch nie len v Skalici, ale aj v Žiline, na plese organizovanom pre Schaeffler Kysuce. Je to pre náš tím veľmi náročné obdobie, no napriek tomu sa tešíme, že dopyt po našich službách každým rokom narastá.
Náš cateringový tím pozostáva z kuchárov, čašníkov, barmanov, na čele s cateringovým manažérom, ktorý má všetko pod dozorom a plánuje celý priebeh do posledných detailov už niekoľko týždňov vopred. Veľkou posilou tímu je samozrejme i náš Executive Chef Daniel Hrivňák. Spolu s naším šéfkuchárom a celým tímom inovujeme našu ponuku, aby sme prinesili každý rok na naše rautové stoly nejakú zaujímavú novinku. Niekedy, podľa želania klienta, sa staráme aj o celkovú výzdobu, nielen stolov, ale i celého priestoru, a vtedy priberieme do tímu ešte ďalších kolegov.

Aké boli trendy sezóny 2018
Trendy v obliekaní na ples podliehajú vývoju v móde. Plesové šaty sa prispôsobujú farbám, tvarom a materiálom, ktoré práve letia. Stále však platí rovnaké pravidlo, že ženy by mali vyzerať slávnostne a výnimočne. Podľa odborníkov, bolo hlavným pravidlom najmä to, aby sa dámy cítili vo svojich róbach príjemne a tvar šiat vyzdvihol všetky prednosti postavy, nie naopak. Tento rok dominovala červená farba šiat.
Tak ako sa menia trendy v obliekaní, účesoch, topánkach, tak sa menia aj trendy v oblasti cateringovej ponuky. Hoci sa chceme počas večera aj dobre najesť, chceme si zároveň pochutiť aj na niečom, čo bežne neochutnáme, a čo sa ani nedá objednať v žiadnej reštaurácii. Trendom cateringovej ponuky určite, rovnako ako po minulé roky, ostáva prekvapiť svojich hostí niečim netradičným, špeciálnym a odvážnym. Novinky sa týkajú konkrétnej ponuky a spôsobov servírovania.
Už len tie názvy ako teľacie Osso Bucco, hovädzie Consomné, či lososové poháriky „Mousse de poisson“, v nás dokážu vyvolať pocit výnimočnej príležitosti, a tou prítomnosť na plese jednoznačne je. Je to príležitosť obliecť si krásnu róbu, objednať sa ku kaderníčke, dať si na hlave vytvoriť unikátnu kreáciu, nechať si urobiť nádherný žiarivý make-up a potom si už iba vychutnávať celý priebeh plesu, tanec, program a výnimočné jedlo.

O náš catering sa zaujímali aj média
Naše Menu bolo natoľko zaujímavé, že upútalo pozornosť aj médií a náš Executive chef poskytol rozhovor pre televíziu TA3. Rozhovor bol súčasťou príspevku, ktorý bol odvysielaný v programe Showbiz v hlavnom vysielacom čase. Daniel predstavil celkovú koncepciu, ktorú sme pripravili a čo mohli hostia počas plesu ochutnať. Tento rok sme priniesli novinky v podobe baru s miešanými nápojmi, grilovali sme unikátne chuťovky, a pripravili sme fenomenálne sladké delikatesy, ktoré si bežne doma nepripravíte a v reštaurácii neobjednáte. Už pravidelne môžete na našom raute ochutnať aj sushi, ktoré je stále obľúbené a dokonca jeho popularita narastá. Aj preto sme ponuku počas tohtoročnej plesovej sezóny rozšírili a hostia mohli ochutnať tzv. Makisushi, Uramaki či tzv. Nigiri. Ponuka na jednotlivých plesoch nie je nikdy rovnaká. Menu prispôsobujeme želaniam klienta, tematickému zadaniu, či aktuálnym trendom, ktoré ako sme spomínali ovplyvňujú aj cateringovú ponuku.

Trendy cateringovej ponuky 2019
Hoci jedna plesová sezóna len skončila, už teraz sa formuje to, akým smerom a v akom duchu sa ponesie cateringová ponuka v nasledujúcej sezóne.
Predbežne, podľa vývoja i v zahraničí, bude budúci rok viac v kurze zdravé Menu. Podľa našej skúsenosti sa chcú hostia na plese najmä zabaviť a netrápia sa počítaním kalórií. Veď „zhrešiť“ nejakou maličkosťou, ktorej energetické hodnoty sú nad povolený limit nie je zakázané ani podľa tých najzaritejších výživových poradcov. Napriek tomu sme už aj my tento rok pripravili zdravšie varianty aj pre dámy a pánov, ktorí naozaj prísne dodržujú zásady zdravej životosprávy. Takže ste na rautových stoloch mohli vidieť cícer, pečenú cviklu, rôzne zeleninové šaláty, brokolicový gratin...
V tomto trende plánujeme pokračovať, preto určite pripravíme aj na budúci rok výber zdravších, a najmä veľmi chutných variant. Jedno je však isté, na plese, na ktorom pripravujeme catering my si prídu na svoje aj tí najväčší gurmáni.

Ak ste tento rok náhodou na plese neboli, či už ste ho nestihli, alebo sa Vám nechcelo, veríme, že sme Vás aspoň trošku navnadili na budúcu sezónu. Určite sa máte na čo tešiť, pretože už teraz pracujeme na novinkách, zúčastňujeme sa na rôznych cateringových eventoch, aby sme Vás opäť prekvapili a spríjemnili Vám tak slávnostnú chvíľu špeciálneho víkendového večera.


TEŠÍME SA NA VÁS!

MENU NOVEJ GENERÁCIE

čítať viac

ŠÉFKUCHÁROM v kuchyni APROXIMA

čítať viac

SIEŇ SLÁVY kuchárskeho cechu APROXIMA

čítať viac

Mojich 10 rokov v APROXIME

čítať viac