Zo sépiových taglioline pripravíte veľmi jednoducho lahodný pokrm s osobitým podtónom, ktorý v sebe ponesie všetku chuť mora.
Ingrediencie pre 4 porcie:
- 400 g sépiových taglioline
- 4 polievkové lyžice sušených rajčín
- 12 ks cherry rajčín
- 4 strúčiky cesnaku
- rukola
- olej
- soľ
- čerstvo namleté korenie
Postup prípravy:
Na panvicu nalejte olivový olej a orestujte na ňom do zlatista cesnak nakrájaný na tenké plátky. Cesnak vyberte a nechajte ho odkvapkať od oleja, napríklad na papierovej utierke. Do panvice s cesnakovým olejom vložte cherry rajčiny a trochu ich nechajte zohriať. Nakoniec pridajte sušené rajčiny nakrájané na pásiky. Uvarené a precedené taglioline pridajte k rajčinám, zľahka pomiešajte a posypte rukolou a cesnakovými chipsami.
Komentár nutričnej terapeutky:
Rukola obsahuje veľké množstvo vitamínu C a betakarotén, z ktorého sa v tele tvorí vitamín A. V zelenej zelenine sa nachádza látka chlorofyl, ktorý má prečisťujúci účinok na organizmus. Špeciálne na jar je jeho konzumácia žiadaná, pretože zvyšuje imunitu a zmierňuje únavu. Toto jedlo obsahuje dostatok dôležitých živín, stačí ak ho počas dňa doplníte kúskom chudého mäsa alebo mliečnymi výrobkami.
Nutričné hodnoty na jednu porciu:
- 2231 kJ
- 532 kcal
- 15 g bielkovín
- 16 g tukov
- 79 g sacharidov
- 0 mg cholesterolu
- 4,8 g vlákniny